הוראת ביצוע  03/25

מערכת מקוונת לרישום והקצאת מספר ישות ב "מרשם ללא רשם אחר בחוק"

 

1. כללי

1.1. בהוראה זו יפורטו תהליכי העבודה להגשה וטיפול בבקשות מקוונות לרישום והקצאת מספרי ישות ב"מרשם ללא רשם אחר בחוק", לישויות שאין באפשרותם להירשם במרשם אחר במדינת ישראל כמפורט בהרחבה באתר רשות המסים באינטרנט:

https://www.misim.gov.il/mm_lelorasham/firstPage.aspx

1.2. מחלקת תפעול שבחטיבת שירות לקוחות ואגף המרשמים בשע"מ, פיתחו מערכת אשר מחליפה את היישום הקיים לרישום והקצאת מספרי ישות ב "מרשם ללא רשם אחר בחוק" (שאילתת MII). המערכת החדשה מאפשרת הגשת בקשות מקוונות לרישום והקצאת מספרי ישות, ביצוע בדיקות ובקרות אוטומטיות של נתונים שמולאו והקצאת מספרי ישות על ידי עובדי המחלקה. 

1.3. בשלב ראשון, היישום החדש יאפשר הגשת בקשות ע"י מייצגים בלבד, לרישום ישויות מסוג "חברות זרות ו/או החלטות מיסוי" בלבד.
הוראה מפורטת להקצאת מספר לתושב חוץ יחיד פורסמה בקישור להלן:

https://www.gov.il/he/pages/inst281222 

בקשות מקוונות תוגשנה באמצעות כרטיס חכם. 

2. תיאור המערכת ואופן השימוש

2.1. להגשת בקשה מקוונת, יש להיכנס למערכת "בקשות לרישום ישות" באתר האינטרנט של רשות המסים, או לפורטל המייצגים ברשת המייצגים החדשה כמפורט בהרחבה במסכי המערכת להלן בנספח א' להוראה.
יש לבחור "סוג הישות" – "חסרי רשם" – "-04 חברת חוץ/ישות עסקית", לאחר מכן, יש לסמן את הפעילות המבוקשת – "בקשה חדשה" או "איתור בקשה ועדכונה" או "שינוי ייפוי כוח".
בסימון האפשרות "בקשה חדשה", יוצג מסך להזנת נתוני הישות. במסך הראשון – "פרטים כללים", יש להזין את נתוני הבקשה בהתאם לסדר הפעולות, כמפורט להלן: 

2.1.1. שם בעברית – יש למלא תעתיק של השם הלועזי שמופיע בתעודת הרישום.

2.1.2. שם לועזי – יש למלא את השם הלועזי כפי שמופיע בתעודת הרישום. 

2.1.3. מספר ישות קודם (שדה רשות) – יש למלא במידה והחברה הזרה הייתה רשומה בעבר בישראל (יש להזין את מספר הישות שניתן על ידי רשות התאגידים).

2.1.4. כתובת – יש למלא את כתובת החברה בישראל. ניתן לדווח על תיבת דואר )רשות(.

2.1.5. בחירת מערכי המס – יש לבחור אחד או יותר ממערכי המס, אליהם ינותבו הבקשות והמסמכים המצורפים, לאחר הקצאת מספר הישות במחלקת תפעול שבחטיבת שירות לקוחות:

2.1.5.1. מערך מס הכנסה – בסימון מערך מס הכנסה, יוצגו שלוש אפשרויות לבחירת סוג הישות בגינה מבקשים להנפיק מספר ישות, יש לבחור אחד משלושת האפשרויות הבאות: חברה זרה, החלטת מיסוי, שותפות המוגדרת כחברה (סעיף 63 ד'). יודגש, במידה ותסומן אחת מהאפשרויות לבחירה "החלטת מיסוי" או "שותפות מוגדרת כחברה" ניתן יהיה לסמן את מערך מס הכנסה בלבד.

2.1.5.1.1. חברה זרה

יוצגו מספר אפשרויות לבחירת "אופי הפעילות" בגינו נדרש להנפיק מספר ישות לרבות שדות להזנת פרטי החברה/שותפות, יש לבחור ולסמן אחת מהאפשרויות הבאות של אופי הפעילות של החברה:

העסקת עובדים בישראל – במקרה בו חברה זרה מבקשת להעסיק עובד/ים
בישראל ולדווח על תשלום השכר.

שליטה וניהול בישראל – במקרה בו השליטה והניהול של פעילות החברה הזרה
הנם בישראל ומסיבה זו על החברה להגיש דוחות.

החזר מס – חברה זרה שנוכה לה מס ביתר ופטורה ממס על פי אמנה.

יוזמת משרד – במקרה בו משרד השומה באופן יזום מבקש להקצות מספר
עבור ישות הנמנית על רשימת הישויות המופיעים בנוהל.

פרטי החברה/השותפות – יש למלא את פרטי החברה הזרה כפרטי חובה: מדינת הישות, יש לבחור מתוך רשימה של מדינות, מספר מזהה בחו"ל שניתן לחברה בעת הקמתה במדינת המוצא, תאריך תחילת פעילות החברה בחו"ל, יש לבחור באמצעות לוח השנה המוצג בשדה, תאריך התחלת הפעילות בישראל, יש לבחור באמצעות לוח השנה המוצג בשדה, מספר חברה קשורה במידה וקיימת כזו לחברה המבקשת באמצעות סימון אפשרות כן או לא, מדינת התושבות של החברה יש לבחור מתוך רשימת מדינות בשדה (רשות), מספר לצורכי מס בחו"ל (רשות).

פרטי כתובת בחו"ל – יש למלא את כתובת החברה בחו"ל כפרטי רשות: מדינה, יש לבחור מתוך רשימה של מדינות, עיר, רחוב, בית וכן דוא"ל.

2.1.5.1.2. החלטת מיסוי

ישנן שתי אפשרויות לבחירה – שותפות ישראלית ושותפות זרה:
שותפות ישראלית, יש להזין את מספר השותפות הישראלית כשדה חובה.
שותפות זרה, יש למלא את פרטי השותפות כפרטי חובה. את מדינת הישות יש לבחור מתוך רשימת המדינות. יש לציין מספר מזהה בחו"ל שניתן לחברה בעת הקמתה במדינת המקור, את מועד תחילת פעילות החברה בחו"ל, את מועד תחילת הפעילות בישראל , את מספר החברה הקשורה/מנהלת במידה וקיימת כזו לחברה המבקשת, את מדינת התושבות של החברה לצורכי מס בחו"ל (רשות).
שותפות המוגדרת כחברה (סעיף 63ד) – חובה להזין את מספר השותפות שהוקצה ע"י רשם התאגידים הישראלי.

פרטים נוספים

2.1.6. פרטי הפניה (פרטי התקשרות) – חובה להזין את פרטי הקשר של המייצג או של איש הקשר של החברה מגישת הבקשה. אם סומן שדה "מייצג" – יש להזין את פרטי הדוא"ל של המייצג לצורך שליחה של הודעות. אם סומן שדה של "איש קשר" -יש להזין מספר זהות של איש הקשר, שם פרטי, שם משפחה, כתובת מלאה כגון: ישוב בו מתגורר איש הקשר, שם הרחוב, בית, כניסה, דירה ומיקוד, טלפון להתקשרות ודוא"ל. במידה וקיים תא דואר ניתן להזינו בשדה הייעודי לכך (שדה רשות).

2.1.7. בעלי תפקידים – ניתן להזין בעלי תפקידים כגון בעלי מניות או דירקטורים בישות. יודגש, כאשר "השליטה והניהול בישראל", חלה חובה להזין את בעלי המניות שהם אזרחי ישראל, בשאר המקרים הזנת הפרטים הינה רשות.

2.1.8. מסמכים – חובה להעלות את כל המסמכים שנדרשו בתהליך הזנת הפרטים. יש לאשר את רשימת המסמכים ולוודא שכל המסמכים הנדרשים נסרקו ומופיעים ברשימה. אם נסרקו מסמכים עודפים/מיותרים/שגויים ניתן להסירם.

2.1.9. אישור הבקשה – במסך זה, תוצג הבקשה המקוונת שהוזנה בפורמט PDF. לאחר בחינת נכונות הפרטים והמסמכים חובה לאשר את ההצהרה. המערכת תשלח באופן יזום אישור על הגשת הבקשה לרבות, מספר הבקשה לצורך בקרה ומעקב ולבירורים.

3. הטיפול במחלקת תפעול בחטיבת שירות לקוחות

3.1. הבקשות הממתינות להמשך טיפול במערכי המס תטופלנה במחלקת תפעול בחטיבת שירות לקוחות. היישום המשרדי כולל מספר רשימות לפי מיונים שונים וכן רשימה כולל של כלל הבקשות המקוונות שהוגשו.

3.2. לאחר בדיקת הבקשות והמסמכים שצורפו, עובדי מחלקת תפעול, יקצו מספר ישות לצורך המשך טיפול בפתיחת התיק במערכים הרלבנטיים. 

3.3. הודעה בדבר הקצאת מספר הישות תישלח למגיש הבקשה ולמאשר הבקשה באמצעות מייל שיעדכן כי הבקשה אושרה בצרוף מספר הישות שהונפק.

3.4. לאחר קבלת הודעה בדבר הקצאת מספר הישות, באפשרות מגיש הבקשה להיכנס למערכת לצורך ביצוע   עדכונים בפרטי הבקשה באמצעות משלוח הבקשה המעודכנת לטיפול במחלקת תפעול.

4. הטיפול ברשימות עבודה

4.1.1. בכניסה ל- "מודיעין, חקירות ואכיפה" ↔↔↔ "טיפול בבקשות להוספת ישות" שנמצא תחת הכותרת "מרשמים", תוצגנה רשימות העבודה, בהתאם לסטטוס הבקשות:

4.1.1.1. בקשות חדשות ממתינות לטיפול – ממתינות להקצאת מספר ישות.

4.1.1.2. בקשות שעודכנו וממתינות לטיפול – בקשות שבוצעו בהם עדכונים ומבקשים לעדכן את הבקשה המקורית.

4.1.1.3. בקשות שנדרש להשלים מסמכים – רשימת בקשות בהן ישנו צורך בהשלמת מסמכים לצורך הקצאת מספר הישות. הבקשות הללו נשלחו למגיש הבקשה להשלמת המסמכים.

4.1.1.4. בקשות שאושרו – רשימה הכוללת את כלל הבקשות אשר אושרו להקצאת מספר ישות והונפקו להם המספרים.

4.1.1.5. בקשות שנדחו – רשימת הבקשות (צפייה בלבד) אשר נבדקו ונדחו. הודעה בדבר הסיבות לדחיית הבקשות יישלחו לכתובת המייל שהוזנו במערכת.

4.1.1.6. היסטוריה של בקשות – רשימה הכוללת את הבקשות שבוצע בהם עדכון .

4.2. עובדי מחלקת תיפעול יטפלו ברשימות העבודה: "בקשות חדשות ממתינות לטיפול" או "בקשות שעודכנו וממתינות לטיפול" ויבצעו את הפעולות כמפורט להלן:

בדיקת שלמות הבקשה – בדיקה שהפרטים שהוזנו הינם מלאים ונכונים לרבות בדיקה ואימות שהמסמכים הנכונים והרלבנטיים שנסרקו צורפו לבקשה. יצוין כי המערכת מבצעת בדיקות באופן אוטומטי ומחפשת מקרים המעידים על כפילות.

סטטוס "בקשה שעודכנה" – בכל שדה יוצגו בסוגריים בצבע אפור נתוני הבקשה המקורית. לצידה, יוצגו נתוני הבקשה החדשה. חריגים יוצגו ברשימת התראות בתחתית המסך.

סיום טיפול – בסיום הבדיקה, יש ללחוץ על כפתור "עדכון": אישור הבקשה, דחיית הבקשה, עדכון קיים, דרישה להשלמת מסמכים.
לאחר "אישור בקשה", תוצג הודעה שהבקשה אושרה ומספר האישור . הבקשה תיגרע באופן אוטומטי מרשימת הבקשות הממתינות לטיפול ותעבור לרשימת "בקשות שאושרו".

4.3. בקשות שלגביהם קיימת התראה אחת או יותר המונעות את המשך הליך הטיפול בבקשה, תוצגנהברשימה נפרדת לטיפול הממונים.

הממונים, לאחר יבדקו את פרטי הבקשה ואת ההתראות, ויוכלו לאשר את הבקשה , לדחות את הבקשה או להעבירה להשלמת מסמכים: 

4.3.1. אישור הבקשה – יוקצה מספר ישות עבור בקשה שנבדקה וישלח מסרון למגיש הבקשה.

4.3.2. דחיית בקשה – חובה לנמק את הסיבות לדחיית הבקשה. יישלח מסרון למגיש הבקשה בדבר דחיית הבקשה תוך פירוט הסיבות לדחייה. 

4.3.3. השלמת מסמכים – הממונים נדרשים לסמן למה המסמכים החסרים. באפשרותם להוסיף הערות בנושא אשר תשלחנה למגיש הבקשה. 

4.4. בלחיצה על "עדכון קיים", יפתח חלון להזנת מספר הישות שהונפק ושקיים במערכת בעקבות בקשה קודמת שהוגשה להקצאת מספר, ציון סטטוס הבקשה לרבות, חלון להערות אשר יישלחו למגיש הבקשה.
לאחר לחיצה על מקש "אישור" מגיש הבקשה יקבל הודעה בדבר אישור הבקשה תוך ציון מספר הישות שהונפק. 

4.5. בלחיצה על "דרישה להשלמת מסמכים, מגיש הבקשה יקבל הודעה עם הסבר לגבי סיבת השהיית הטיפול ורשימת המסמכים החסרים. 

4.6. יודגש כי כאשר נשלחת הודעה על אישור הבקשה והקצאת מספר הישות, מגיש הבקשה חייב לפנות למערך ו/או המערכים הרלבנטיים אשר צוינו בבקשה המקוונת, לצורך המשך טיפול בפתיחת התיק במערך המס המתאים. 

5. הטיפול בבקשות ידניות שהוגשו במשרדים 

5.1. בקשות ידניות המוגשות במשרדי השומה ברחבי הארץ בדלפקי המש"מ או במחלקות השירו"ת, תועברנה באופן מידי להמשך טיפול במחלקת תפעול שבחטיבת שירות לקוחות באמצעות דוא"ל IL.GOV.TAXES@RESHET בצירוף המסמכים שצורפו לבקשות. 

6. אחריות

6.1. פקידי שומה וסגניהם, מנהלי תחנות מע"מ וסגניהם, מנהלי יחידות מיסוי מקרקעין וסגניהם, מרכזים בכירים שירות תפעול ורשת ועובדי המש"מ, אחראים לביצוע ההנחיות בהוראה זו. 

6.2. לשאלות/הבהרות וסיוע מקצועי, ניתן לפנות למחלקת תפעול שבחטיבת שירות לקוחות בדוא"ל: [email protected] 

 נספח – מסמכי המערכת

 

Call Now Button